Logo_KR_fc 01

Kweekvlees eten wordt de norm

jay wennington-bewerkt

Kweekvlees eten is voor de gewone sterveling nog niet mogelijk. Toch weten wij het zeker. We kunnen binnenkort ook in Nederland kweekvlees eten. En dat niet alleen. Wij zijn ervan overtuigd dat het eten van kweekvlees de norm gaat worden.

De wereld verandert
De wereld verandert. De denkbeelden van mensen veranderen. Met name de jongere generaties zien de noodzaak van verandering in. Verandering die hard nodig is om de wereld zoals we die nu kennen te behouden voor komende generaties. Voor onze kinderen. En voor de kinderen van onze kinderen.

Ons huidige voedselsysteem is niet langer houdbaar. De enorme bio-industrie zoals we die nu kennen past niet in deze tijd, niet binnen onze vernieuwde opvattingen over het (massaal) houden van dieren en het milieu. We willen EN we moeten op zoek naar alternatieve eiwitten om de groeiende wereldbevolking te blijven voeden, zonder dat we de wereld ermee naar de vaantjes helpen. Eiwitten die veel duurzamer geproduceerd worden. Eiwitten waarvoor niet massaal dieren hoeven te worden geslacht.

Plantaardige vleesvervangers
Plantaardige vleesvervangers zijn hiervoor een oplossing. En steeds meer mensen eten ook plantaardige vleesvervangers. Maar toch willen veel mensen af en toe vlees eten. De flexitariër is dan ook erg in opkomst. De bewuste vleeseter die zeker niet iedere dag meer vlees op het bord wil, maar die af en toe een lekker stuk vlees toch wel erg waardeert.

Vooral voor hen is het eten van kweekvlees een uitkomst. Maar niet alleen voor de flexitariër. Vooral ook voor de frequente vleeseter met een knagend moraal, die vlees desondanks toch niet kan laten staan, is kweekvlees een perfecte oplossing. Want ondanks dat de plantaardige vleesvervangers steeds beter te knagen zijn, weten ze de èchte ervaring van het eten van vlees nog niet goed genoeg te benaderen. Zeker niet als het gaat om hele stukken vlees.

Kweekvlees is vlees 2.0
Maar kweekvlees is gewoon vlees. Kweekvlees bootst vlees niet na. Het geeft precies dezelfde beleving van vlees als het eten van vlees, simpelweg omdat het vlees is!

Op korte termijn zal kweekvlees op alle fronten concurrerend zijn met vlees. De smaak, structuur en de hele beleving van vlees wordt hetzelfde met kweekvlees. De prijs van kweekvlees zal niet onderdoen voor die van vlees. En bang voor de maatschappelijke acceptatie van kweekvlees zijn we al helemaal niet. Hoe kun je het eten van kweekvlees nou niet verkiezen boven 'gewoon' vlees? Het smaakt hetzelfde. Het wordt op termijn net zo duur, zo niet goedkoper. Er hoeven helemaal geen dieren voor geslacht te worden. En het is nog eens beter voor het milieu ook! En dan hebben we het niet eens over de gezondheidsvoordelen die het nuttigen van kweekvlees met zich mee kan brengen...

En daarom zijn wij er dus heilig van overtuigd: Het eten van kweekvlees wordt de norm!